MOPOKORTTI (AM/120) JA TRAKTORIKORTTI (T)

MOPOKORTTI (AM/120) JA TRAKTORIKORTTI (T)

TERVETULOA!

Alta näet valikoiman kurssipaketteja mopokortin suorittamista varten. Eroavaisuudet pakettien välillä tulevat ajettavien ajotuntien määristä. Kaikki pakettimme sisältävät lain vaatiman miniopetuksen mopokortin sekä traktorikortin hankkimista varten. Tutustu kurssipaketteihin ja ilmoittaudu kurssille mukaan täyttämällä ilmoittautumislomake tai soittamalla toimistomme numeroon 0406411555.

Vielä alempana näet kurssin suorittamisen yleiset ohjeet eli mitä kannattaa tehdä ja missäkin vaiheessa. Saat ilmoittautuessasi sähköpostiisi myös samat ohjeet.

Koronan vaikutus opetukseen: Ainoastaan teoriaopetuksessa luokkatuntien pito on peruttuna mutta muuten opetus jatkuu normaalisti. Lue koko korona-tiedote täältä.

Missä sinä, siellä teoriat!

Suorita teoriatunnit etänä, missä ikinä oletkin

Taattua laatua!

Laadutkaat ja monipuoliset teoriatunnit sekä luotettava kalusto

Opettajat!

Huippuammattilaistemme kanssa onnistut varmasti

Kurssin nopeus!

Kurssin läpivienti nopealla aikataululla

KURSSIPAKETIT

Kurssien maksutavat löydät täältä.

Alkavat kurssit:

Ilmoittautuessasi sähköisesti saat sähköpostiisi heti ohjeet kurssiin liittyen! Muista tarkista myös roskapostikansiosi!

3.5. Maanantaina kello 17 (Etätunnit)
5.5. Keskiviikkona kello 17 (Etätunnit)
10.5. Maanantaina kello 17 (Etätunnit)
12.5. Keskiviikkona kello 17 (Etätunnit)
17.5. Maanantaina kello 17 (Etätunnit)
19.5. Keskiviikkona kello 17 (Etätunnit)
24.5. Maanantaina kello 17 (Etätunnit)
26.5. Keskiviikkona kello 17 (Etätunnit)
31.5. Maanantaina kello 17 (Etätunnit)
2.6. Keskiviikkona kello 17 (Etätunnit)
7.6. Maanantaina kello 17 (Etätunnit)
9.6. Keskiviikkona kello 17 (Etätunnit)
14.6. Maanantaina kello 17 (Etätunnit)
16.6. Keskiviikkona kello 17 (Etätunnit)
21.6. Maanantaina kello 17 (Etätunnit)
23.6. Keskiviikkona kello 17 (Etätunnit)

Pronssi
65€

Oppimateriaali
Sähköinen oppimisympäristö
4 verkkoteoriatuntia (EAS-koulutus)

 

 


+Viranomaiskulut: Ajokorttilupamaksu 22€, teoriakoe 37€ ja käsittelykoemaksu 30€. Kurssin kokonaismaksut yht. 154€

Lisäajotunti 70€/kpl
Lisäteoriatunti 20€/kpl
Ajoneuvon vuokra kuljettajantutkintoon 90€/kerta

Hopea

200€

Oppimateriaali
Sähköinen oppimisympäristö
4 verkkoteoriatuntia (EAS-koulutus)
2 ajotuntia moposkootterilla
Moposkootterin käyttö tutkintoajossa
Ajovarusteet


+Viranomaiskulut: Ajokorttilupamaksu 22€, teoriakoe 37€ ja käsittelykoemaksu 30€. Kurssin kokonaismaksut yht. 289€

Lisäajotunti 70€/kpl
Lisäteoriatunti 20€/kpl
Ajoneuvon vuokrakuljettajantutkintoon 90€/kerta

Kulta

270€

Oppimateriaali
Sähköinen oppimisympäristö
4 verkkoteoriatuntia (EAS-koulutus)
3 ajotuntia moposkootterilla
Moposkootterin käyttö tutkintoajossa
Ajovarusteet


+Viranomaiskulut: Ajokorttilupamaksu 22€, teoriakoe 37€ ja käsittelykoemaksu 30€. Kurssin kokonaismaksut yht.359€

Lisäajotunti 70€/kpl
Lisäteoriatunti 20€/kpl
Ajoneuvon vuokrakuljettajantutkintoon 90€/kerta

Ilmoittautumislomake

  Oppilaan etunimet*

  Oppilaan sukunimi*

  Oppilaan henkilötunnus*

  Oppilaan kotiosoite*

  Oppilaan puhelinnumero*

  Oppilaan sähköposti*

  Huoltajan etunimet*

  Huoltajan sukunimi*

  Huoltajan henkilötunnus*

  Huoltajan kotiosoite*

  Huoltajan puhelinnumero*

  Huoltajan sähköposti*

  Aloituspäivämäärä*

  Mopokurssin suorittaminen

   

  1. Aloita mopokortin suorittaminen ilmoittautumalla kurssille haluamallesi päivälle täyttämällä oheinen ilmoittautumiskaavake tai soittamalla toimistomme numeroon 040641155.

  Ilmoittauduttuasi kaavakkeella mopokurssille, saat heti sähköpostiisi kurssiohjeet, joista löydät mm. ohjeet verkkoteoriatunneille osallistumiseen. Voit alkaa suorittamaan vaadittavat teoriatunnit heti. Soittelemme toimistolta sinulle päin kartoittaaksemme pakettivalinnan sekä puuttuvat henkilötiedot.

  Ilmoittauduttuasi soittamalla, lähetämme sähköpostiisi kurssiohjeet, joista löydät mm. ohjeet verkkoteoriatunneille osallistumiseen.
  Saat sähköisen oppimateriaalin käyttöösi heti, kun olemme olleet puhelimitse yhteydessä.

   

  2. Tee ajokorttilupahakemus sekä suorita ensimmäisen ajokortin suorittajan teoriatunnit (EAS-koulutus) 4 tuntia. Tuntien suorittamisen jälkeen saat todistuksen näiden tuntien suorittamisesta sähköisesti.

  Ajokorttilupahkemuksen ohjeet : https://ajokortti-info.fi/ajokortin-hankkiminen/ajokorttilupa

  Sinun EI TARVITSE suorittaa EAS-teoriatunteja mikäli sinulla on jo jokin ajo-oikeus. Voit heti harjoitella itsenäisesti oppimateriaalin avulla ja jopa varata itsellesi ajan teoriakokeeseen sekä käydä tekemässä teoriakokeen.

   

  3. Varaa aika teoriakokeeseen osoitteesta https://www.ajovarma.fi/. Voimme varata teoriakokeen myös pyynnöstäsi toimistoltamme.

  Harjoittele teoriakoetta varten oppimateriaalin avulla sekä käy suorittamassa teoriakoe Ajovarman toimipisteellä Oulussa osoitteessa Konetie 2 90630 Oulu. Pronssi-paketin valinneilla mopokortin hankinta jatkuu tästä eteenpäin itsenäisesti.

   

  4. Varaa ajat ajotunneille sekä käsittelykokeeseen soittamalla toimistollemme tai käymällä toimistollamme (vain Hopea- ja Kulta-paketin valinneet).
  Ajotuntien aloitus on AINA autokoululta (Mannenkatu 6a 90130 Oulu).

  Olethan ajoissa paikalla ennen ajotuntien alkua, sillä aikaa kuluu ajovarusteiden pukemiseen.

   

  5. Suorita ajotunnit sekä käsittelykoe varattuina ajankohtina. Kun käsittelykoe on hyväksytysti suoritettu, saat välittömästi ajo-oikeuden.

  Mopokortin (Am/120) kuljettajaopetus ja kuljettajantutkinto

  Mopon (Am/120-kortti) kuljettajaopetukseen sisältyy vähintään 4 tunnin Ensimmäisen ajokortin suorittajan koulutus (EAS), ellei sinulla ole jo jonkun muun moottoriajoneuvon, esim. traktorin tai mopoauton ajokorttia. Kaikki pakettimme kattavat tämän ehdottoman minimin.

  1.7.2018 lähtien kuljettajantutkintoon ei vaadita ajo-opetusta, mutta se on suositeltavaa tutkinnon läpäisemiseksi. Ajoharjoittelun voi aloittaa aikaisintaan 15-vuotiaana.

  Kuljettajantutkinnon tarkoituksena on varmistaa, että hallitset kuljettajaopetukseen sisältyvät asiat ja kykenet soveltamaan niitä vaihtelevissa liikennetilanteissa ja -ympäristöissä sekä kykenet toimimaan liikenteessä vastuullisena kuljettajana. Mopon kuljettajantutkinto jakautuu teoria- ja käsittelykokeeseen.

  Teoriakokeeseen voit osallistua kuukautta ennen kuin täytät 15 vuotta. Sinulla tulee olla mukana todistus Ensimmäisen ajokortin suorittajan koulutuksesta (EAS), jos olet hankkimassa ensimmäistä ajokorttiasi. Jos olet alaikäinen, tarvitset myös allekirjoitetun huoltajan suostumuksen. Lisäksi tarvitse kuvallisen henkilöllisyystodistuksen sekä rahaa 35€ teoriakoemaksua varten.

  Käsittelykokeeseen osallistuaksesi sinulla tulee olla teoriakoe suoritettuna ja autokoulun tai opetuslupaopettajasi antama alkuperäinen, paperinen opetus- ja tutkintotodistus (E100) saadusta opetuksesta. Voit osallistua käsittelykokeeseen aikaisintaan 15-vuotiaana.

  Huomioithan, että mopolla ajettaessa tulee käyttää tieliikennekäyttöön hyväksyttyä suojakypärää asianmukaisesti kiinnitettynä ja ajolaseja, jos kypärässä ei ole visiiriä sekä suojaavaa, turvallisuutta lisäävää vaatetusta. Tähän kuuluu ehjät ja hankausta kestävästä materiaalista valmistetut pitkähihainen takki ja pitkälahkeiset housut. Lisäksi tukevat ja umpinaiset jalkineet. Suosittelemme myös suojaavien hansikkaiden käyttöä.

  Näitä suojavarusteita tulee käyttää aina mopolla ajettaessa, ajoharjoittelussa ja kuljettajantutkinnossa. Asianmukaisten varusteiden käyttäminen on edellytys kokeeseen pääsemiselle.

   

  Ajo-oikeudet AM-korteilla

  Mopon ajokortti (AM/120) on pakollinen vuonna 1985 tai sen jälkeen syntyneille mopoilijoille. Mopoauton kuljettamiseen vaaditaan aina ajokortti. Mopoauton ajo-oikeutta ei ole enää 19.1.2013 alkaen saanut mopon ajokortilla (AM/120), vaan mopoauton kuljettaminen vaatii oman ajokorttinsa (AM/121) tai esimerkiksi henkilöauton ajokortin.

   

  Traktorikortin (T) kuljettajaopetus ja kuljettajantutkinto

  Traktorin ajokorttia varten ei ole säädettyä kuljettajaopetusta.

  Jos sinulla ei ole aikaisempaa ajokorttia, sinun pitää käydä 4 tunnin ensimmäisen ajokortin suorittajan koulutus (EAS). Kaikki mopokurssipakettimme kattavat tämän koulutuksen.

  T-luokan ajokortin saaminen edellyttää kuljettajantutkinnon teoriakokeen suorittamista hyväksytysti. Sinun tulee olla täyttänyt 15 vuotta ennen kokeen suorittamista.

  Ilmoittautuessasi teoriakokeeseen todista henkilöllisyytesi esimerkiksi passilla tai kuvallisella henkilökortilla. Sinulla on oltava mukana myös allekirjoitettu Huoltajan suostumus -lomake T-luokan ajokortin saamiseen, jos olet alle 18-vuotias sekä todistus ensimmäisen ajokortin suorittajan 4 tunnin koulutuksesta (EAS), jos olet hankkimassa ensimmäistä ajokorttiasi. Lisäksi varaa mukaasi 35€ teoriakoemaksua varten.

   

  T-kortin ajo-oikeudet

  T-luokan ajokortilla saat ajaa traktoreita ja traktorimönkijöitä, joiden enimmäisnopeus on 60 km/h.

  T1a- ja T1b-luokan, T2a ja T2b-luokan sekä T3a-luokan ajoneuvot

  Poikkeuksena ovat T3b-luokan ajoneuvot, joiden ajamiseen tarvitsee 1.7.2018 alkaen AM/121-luokan ajo-oikeuden.

  Traktorit, joiden suurin rakenteellinen nopeus ylittää 60 km/h, vaativat henkilöauton tai kuorma-auton ajokortin ajoneuvon massasta riippuen.

  Kokonaismassa on enintään 3500 kg: auton (B) ajokortti.
  Kokonaismassa on enintään 7500 kg: kuorma-auton (C1) ajokortti
  Kokonaismassa on yli 7500 kg: kuorma-auton (C) ajokortti

  Traktorin kuljettajalta vaaditaan kuorma-auton ajokortti ja traktorilla ajetaan sellaista ajoa, jossa vaaditaan kuljettajan ammattipätevyys.

  TERVETULOA!

  Alta näet valikoiman kurssipaketteja mopokortin suorittamista varten. Eroavaisuudet pakettien välillä tulevat ajettavien ajotuntien määristä. Kaikki pakettimme sisältävät lain vaatiman miniopetuksen mopokortin sekä traktorikortin hankkimista varten. Tutustu kurssipaketteihin ja ilmoittaudu kurssille mukaan täyttämällä ilmoittautumislomake tai soittamalla toimistomme numeroon 0406411555.

  Vielä alempana näet kurssin suorittamisen yleiset ohjeet eli mitä kannattaa tehdä ja missäkin vaiheessa. Saat ilmoittautuessasi sähköpostiisi myös samat ohjeet.

  Koronan vaikutus opetukseen: Ainoastaan teoriaopetuksessa luokkatuntien pito on peruttuna mutta muuten opetus jatkuu normaalisti. Lue koko korona-tiedote täältä.

  Missä sinä, siellä teoriat!

  Suorita teoriatunnit etänä, missä ikinä oletkin

  Taattua laatua!

  Laadutkaat ja monipuoliset teoriatunnit sekä luotettava kalusto

  Opettajat!

  Huippuammattilaistemme kanssa onnistut varmasti

  Kurssi nopeus!

  Kurssin läpivienti nopealla aikataululla

  Alkavat kurssit

  Ilmoittautuessasi sähköisesti saat sähköpostiisi heti ohjeet kurssiin liittyen! Muista tarkista myös roskapostikansiosi!

  3.5. Maanantaina kello 17 (Etätunnit)
  5.5. Keskiviikkona kello 17 (Etätunnit)
  10.5. Maanantaina kello 17 (Etätunnit)
  12.5. Keskiviikkona kello 17 (Etätunnit)
  17.5. Maanantaina kello 17 (Etätunnit)
  19.5. Keskiviikkona kello 17 (Etätunnit)
  24.5. Maanantaina kello 17 (Etätunnit)
  26.5. Keskiviikkona kello 17 (Etätunnit)
  31.5. Maanantaina kello 17 (Etätunnit)
  2.6. Keskiviikkona kello 17 (Etätunnit)
  7.6. Maanantaina kello 17 (Etätunnit)
  9.6. Keskiviikkona kello 17 (Etätunnit)
  14.6. Maanantaina kello 17 (Etätunnit)
  16.6. Keskiviikkona kello 17 (Etätunnit)
  21.6. Maanantaina kello 17 (Etätunnit)
  23.6. Keskiviikkona kello 17 (Etätunnit)

  Ilmoittautumislomake

   Oppilaan etunimet*

   Oppilaan sukunimi*

   Oppilaan henkilötunnus*

   Oppilaan kotiosoite*

   Oppilaan puhelinnumero*

   Oppilaan sähköposti*

   Huoltajan etunimet*

   Huoltajan sukunimi*

   Huoltajan henkilötunnus*

   Huoltajan kotiosoite*

   Huoltajan puhelinnumero*

   Huoltajan sähköposti*

   Aloituspäivämäärä*

   KURSSIPAKETIT

   Kurssien maksutavat löydät täältä.

   Pronssi
   65€

   Oppimateriaali
   Sähköinen oppimisympäristö
   4 verkkoteoriatuntia (EAS-koulutus)

    

    


   +Viranomaiskulut: Ajokorttilupamaksu 22€, teoriakoe 37€ ja käsittelykoemaksu 30€. Kurssin kokonaismaksut yht. 154€
   Lisäajotunti 70€/kpl
   Lisäteoriatunti 20€/kpl
   Ajoneuvon vuokrakuljettajantutkintoon 90€/kerta

   Hopea

   200€

   Oppimateriaali
   Sähköinen oppimisympäristö
   4 verkkoteoriatuntia (EAS-koulutus)
   2 ajotuntia moposkootterilla
   Moposkootterin käyttö tutkintoajossa
   Ajovarusteet


   +Viranomaiskulut: Ajokorttilupamaksu 22€, teoriakoe 37€ ja käsittelykoemaksu 30€. Kurssin kokonaismaksut yht. 289€
   Lisäajotunti 70€/kpl
   Lisäteoriatunti 20€/kpl
   Ajoneuvon vuokrakuljettajantutkintoon 90€/kerta

   Kulta

   270€

   Oppimateriaali
   Sähköinen oppimisympäristö
   4 verkkoteoriatuntia (EAS-koulutus)
   3 ajotuntia moposkootterilla
   Moposkootterin käyttö tutkintoajossa
   Ajovarusteet


   +Viranomaiskulut: Ajokorttilupamaksu 22€, teoriakoe 37€ ja käsittelykoemaksu 30€. Kurssin kokonaismaksut yht.359€
   Lisäajotunti 70€/kpl
   Lisäteoriatunti 20€/kpl
   Ajoneuvon vuokrakuljettajantutkintoon 90€/kerta

   Mopokurssin suorittaminen

    

   1. Aloita mopokortin suorittaminen ilmoittautumalla kurssille haluamallesi päivälle täyttämällä oheinen ilmoittautumiskaavake tai soittamalla toimistomme numeroon 040641155.

   Ilmoittauduttuasi kaavakkeella mopokurssille, saat heti sähköpostiisi kurssiohjeet, joista löydät mm. ohjeet verkkoteoriatunneille osallistumiseen. Voit alkaa suorittamaan vaadittavat teoriatunnit heti. Soittelemme toimistolta sinulle päin kartoittaaksemme pakettivalinnan sekä puuttuvat henkilötiedot.

   Ilmoittauduttuasi soittamalla, lähetämme sähköpostiisi kurssiohjeet, joista löydät mm. ohjeet verkkoteoriatunneille osallistumiseen.
   Saat sähköisen oppimateriaalin käyttöösi heti, kun olemme olleet puhelimitse yhteydessä.

   2. Tee ajokorttilupahakemus sekä suorita ensimmäisen ajokortin suorittajan teoriatunnit (EAS-koulutus) 4 tuntia. Tuntien suorittamisen jälkeen saat todistuksen näiden tuntien suorittamisesta sähköisesti.

   Ajokorttilupahkemuksen ohjeet : https://ajokortti-info.fi/ajokortin-hankkiminen/ajokorttilupa

   Sinun EI TARVITSE suorittaa EAS-teoriatunteja mikäli sinulla on jo jokin ajo-oikeus. Voit heti harjoitella itsenäisesti oppimateriaalin avulla ja jopa varata itsellesi ajan teoriakokeeseen sekä käydä tekemässä teoriakokeen.

   3. Varaa aika teoriakokeeseen osoitteesta https://www.ajovarma.fi/. Voimme varata teoriakokeen myös pyynnöstäsi toimistoltamme.

   Harjoittele teoriakoetta varten oppimateriaalin avulla sekä käy suorittamassa teoriakoe Ajovarman toimipisteellä Oulussa osoitteessa Konetie 2 90630 Oulu. Pronssi-paketin valinneilla mopokortin hankinta jatkuu tästä eteenpäin itsenäisesti.

   4. Varaa ajat ajotunneille sekä käsittelykokeeseen soittamalla toimistollemme tai käymällä toimistollamme (vain Hopea- ja Kulta-paketin valinneet).
   Ajotuntien aloitus on AINA autokoululta (Mannenkatu 6a 90130 Oulu).

   Olethan ajoissa paikalla ennen ajotuntien alkua, sillä aikaa kuluu ajovarusteiden pukemiseen.

   5. Suorita ajotunnit sekä käsittelykoe varattuina ajankohtina. Kun käsittelykoe on hyväksytysti suoritettu, saat välittömästi ajo-oikeuden.

   Mopokortin (Am/120) ja Traktorikortin (T) kuljettajaopetukset sekä kuljettajantutkinnot

   Mopokortti (Am/120)

   Mopon (Am/120-kortti) kuljettajaopetukseen sisältyy vähintään 4 tunnin Ensimmäisen ajokortin suorittajan koulutus (EAS), ellei sinulla ole jo jonkun muun moottoriajoneuvon, esim. traktorin tai mopoauton ajokorttia. Kaikki pakettimme kattavat tämän ehdottoman minimin.

   1.7.2018 lähtien kuljettajantutkintoon ei vaadita ajo-opetusta, mutta se on suositeltavaa tutkinnon läpäisemiseksi. Ajoharjoittelun voi aloittaa aikaisintaan 15-vuotiaana.

   Kuljettajantutkinnon tarkoituksena on varmistaa, että hallitset kuljettajaopetukseen sisältyvät asiat ja kykenet soveltamaan niitä vaihtelevissa liikennetilanteissa ja -ympäristöissä sekä kykenet toimimaan liikenteessä vastuullisena kuljettajana. Mopon kuljettajantutkinto jakautuu teoria- ja käsittelykokeeseen.

   Teoriakokeeseen voit osallistua kuukautta ennen kuin täytät 15 vuotta. Sinulla tulee olla mukana todistus Ensimmäisen ajokortin suorittajan koulutuksesta (EAS), jos olet hankkimassa ensimmäistä ajokorttiasi. Jos olet alaikäinen, tarvitset myös allekirjoitetun huoltajan suostumuksen. Lisäksi tarvitse kuvallisen henkilöllisyystodistuksen sekä rahaa 35€ teoriakoemaksua varten.

   Käsittelykokeeseen osallistuaksesi sinulla tulee olla teoriakoe suoritettuna ja autokoulun tai opetuslupaopettajasi antama alkuperäinen, paperinen opetus- ja tutkintotodistus (E100) saadusta opetuksesta. Voit osallistua käsittelykokeeseen aikaisintaan 15-vuotiaana.

   Huomioithan, että mopolla ajettaessa tulee käyttää tieliikennekäyttöön hyväksyttyä suojakypärää asianmukaisesti kiinnitettynä ja ajolaseja, jos kypärässä ei ole visiiriä sekä suojaavaa, turvallisuutta lisäävää vaatetusta. Tähän kuuluu ehjät ja hankausta kestävästä materiaalista valmistetut pitkähihainen takki ja pitkälahkeiset housut. Lisäksi tukevat ja umpinaiset jalkineet. Suosittelemme myös suojaavien hansikkaiden käyttöä.

   Näitä suojavarusteita tulee käyttää aina mopolla ajettaessa, ajoharjoittelussa ja kuljettajantutkinnossa. Asianmukaisten varusteiden käyttäminen on edellytys kokeeseen pääsemiselle.

    

   Ajo-oikeudet AM-korteilla

   Mopon ajokortti (AM/120) on pakollinen vuonna 1985 tai sen jälkeen syntyneille mopoilijoille. Mopoauton kuljettamiseen vaaditaan aina ajokortti. Mopoauton ajo-oikeutta ei ole enää 19.1.2013 alkaen saanut mopon ajokortilla (AM/120), vaan mopoauton kuljettaminen vaatii oman ajokorttinsa (AM/121) tai esimerkiksi henkilöauton ajokortin.

    

   Traktorikortti (T-kortti)

   Traktorin ajokorttia varten ei ole säädettyä kuljettajaopetusta.

   Jos sinulla ei ole aikaisempaa ajokorttia, sinun pitää käydä 4 tunnin ensimmäisen ajokortin suorittajan koulutus (EAS). Kaikki mopokurssipakettimme kattavat tämän koulutuksen.

   T-luokan ajokortin saaminen edellyttää kuljettajantutkinnon teoriakokeen suorittamista hyväksytysti. Sinun tulee olla täyttänyt 15 vuotta ennen kokeen suorittamista.

   Ilmoittautuessasi teoriakokeeseen todista henkilöllisyytesi esimerkiksi passilla tai kuvallisella henkilökortilla. Sinulla on oltava mukana myös allekirjoitettu Huoltajan suostumus -lomake T-luokan ajokortin saamiseen, jos olet alle 18-vuotias sekä todistus ensimmäisen ajokortin suorittajan 4 tunnin koulutuksesta (EAS), jos olet hankkimassa ensimmäistä ajokorttiasi. Lisäksi varaa mukaasi 35€ teoriakoemaksua varten.

    

   T-kortin ajo-oikeudet

   T-luokan ajokortilla saat ajaa traktoreita ja traktorimönkijöitä, joiden enimmäisnopeus on 60 km/h.

   T1a- ja T1b-luokan, T2a ja T2b-luokan sekä T3a-luokan ajoneuvot

   Poikkeuksena ovat T3b-luokan ajoneuvot, joiden ajamiseen tarvitsee 1.7.2018 alkaen AM/121-luokan ajo-oikeuden.

   Traktorit, joiden suurin rakenteellinen nopeus ylittää 60 km/h, vaativat henkilöauton tai kuorma-auton ajokortin ajoneuvon massasta riippuen.

   Kokonaismassa on enintään 3500 kg: auton (B) ajokortti.
   Kokonaismassa on enintään 7500 kg: kuorma-auton (C1) ajokortti
   Kokonaismassa on yli 7500 kg: kuorma-auton (C) ajokortti

   Traktorin kuljettajalta vaaditaan kuorma-auton ajokortti ja traktorilla ajetaan sellaista ajoa, jossa vaaditaan kuljettajan ammattipätevyys.