Koronaviruksen vaikutus opetukseen Ajo-Opisto Fixussa

Päivitetty 11.11.2020

Lyhyesti voimme todeta, että ajotunnit ja teoriaopetus jatkuvat lähes normaalisti sekä Ajovarma ottaa tutkintoja vastaan. Aina on mahdollista, että tilanne muuttuu mutta siinäkin tapauksessa teoriatuntien pitäisi pyöriä. Autokouluun voi siis aivan hyvin ilmoittautua jo tänään. Autokoulun aloittamiseen liittyy myös ajokorttilupahakemus, joka on hyvä hoitaa voimaan mahdollisimman pian.

Seuraamme aktiivisesti THL:n ja viranomaisten suosituksia sekä tiedoksiantoja liittyen koronavirukseen ja reagoimme muutoksiin välittömästi.

Ajo-opetus
Kiinnitämme Ajo-Opisto Fixulla erinomaista huomiota autojen puhtauteen ja hygieniaan. Ennen jokaista ajotuntia opettajat puhdistavat ratin, kaikki hallintalaitteet sekä muut kosketuspinnat. Sekä oppilaan että opettajan on huolehdittava hyvästä käsihygieniasta ennen ajotunnin alkamista. Jos haluat käyttää ajotunnilla kasvomaskia, niin tuothan oman mukanasi.

Ajotunnit oikealla autolla ja simulaattoreilla jatkuvat normaaliin tapaan.

Ajotunnit aloitetaan normaalisti sovituista aloituspaikoista, esim. koulultasi, autokoulultamme, kotoasi tai lähikaupaltasi.

Jos tunnet flunssan oireita, olet mahdollisesti altistunut koronavirukselle jossain yhteydessä, tai käynyt esim. ulkomailla ja yleisten ohjeistusten mukaan sinun tulee jäädä karanteeniin niin olethan välittömästi yhteydessä toimistoomme, jotta voimme perua ajotunnit.

Opettajamme eivät kättele oppilaita, flunssan oireita huomatessaan henkilökuntamme jää kotiin ja ajotunnit joudutaan tällöin valitettavasti perumaan.

Ajotunnit saattavat peruuntua poikkeavasta tilanteesta johtuen myös jostain muusta ylitsepääsemättömästä syystä. Tiedotamme kaikista muutoksista teille henkilökohtaisesti.

Teoriaopetus
Koronavirustilanteen vuoksi kaikki luokkateoriatunnit on peruttu toistaiseksi. Infoamme taas, kun luokkatunnit jatkuvat.

Meillä kaikki teoriatunnit voi suorittaa vaihtoehtoisesti etänä netin välityksellä www.virtuaaliteoriat.fi/fixu -palvelun kautta, josta voit tarkastaa korvaavien tuntien lukujärjestykset. Olethan yhteydessä toimistoomme ongelmatilanteissa.

Tutkintojen vastaanotto – eli teoria- ja ajokokeet
Hallitus on määrittänyt kuljettajantutkinnot yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisiksi aloiksi, joten ainakin tällä hetkellä tutkintojen suorittaminen jatkuu normaalisti, mutta kasvomaskin käyttöä suositellaan aina ajokokeessa. Älä mene tutkintoon, jos tunnet itsesi vähääkään sairaaksi.

Suosittelemme seuraamaan Ajovarman ohjeistuksia.